Manuele Lymfe Drainage voor Paarden

Manuele Lymfe Drainage voor Paarden

Heb je binnenkort een wedstrijd ? Zit je paard niet lekker in zijn vel ? misschien gaan jullie wel binnenkort verhuizen ? Of heeft  je paard een trap gekregen op het land, tijdens het spelen met zijn vrienden. Staat je paard tijdelijk volledig op boxrust ? Gun je je paard gewoon een heerlijk ontspannen wellnes , omdat hij altijd voor je klaar staat ?

Allemaal redenen dat je paard gebaat is bij een manuele lymfedrainage.

Manuele Lymfe Drainage ( MLD )  is een zachte massage techniek . Het zorgt dat het lymfesysteem optimaal kan werken. Het lymfesysteem zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen en heeft een belangrijke rol in het immuunsysteem . Door de MLD massage verhoog je de afvoer van afvalstoffen en ziekte kiemen . Het kan de afvoercapaciteit zelfs tot 75% verhogen.MLD ondersteunt ook mentaal bij spanning, emoties en traumatische ervaringen. MLD zorgt voor rust, ontspanning , opbouw en herstel in het lichaam.

Paard Manuele Lymfe Drainage

Het lymfevatenstelsel zit door heel het lichaam . De grote lymfevaten lopen ook vrijwel parallel aan de grote bloedvaten.

Via het lymfevocht worden de afvalstoffen getransporteerd naar de lymfeklier . De lymfeklier heeft onder andere als taak :

  • vorming witte bloedlichaampjes
  • functie als filterorgaan
  • inkapselen schadelijke stoffen
  • vorming antilichamen

Wist je dat :

  • Lymfe de gewrichten schoonhouden ?
  • Lymfe alles afvoeren wat kapot is ? Eiwitten ,  kapotte of verouderde cellen , oude trauma’s. Zodat het lichaam goed kan herstellen en de voedingsstoffen weer goed opgenomen kunnen worden .
  • Harnachement de stroming van het lymfevocht belemmerd ?
  • Koud afspuiten de stroming van het lymfevocht belemmerd ?
  • Stress een stagnerende werking heeft ?

Wanneer (nog) geen MLD behandeling ?

In sommige gevallen kan het paard niet of niet gelijk behandeld worden . Hier een voorbeeld  van is Einschuss.

Bij einschuss ontstaat vaak koorts en is er een bacterie aanwezig . Dit dient eerst behandeld te worden door de dierenarts. Na overleg met de dierenarts, en de koorts is gezakt kan ik het paard behandelen.

! In het acute stadium van einschuss is het van belang dat de dierenarts zo snel mogelijk wordt ingeschakeld, om de schade te beperken !