Manuele Lymfe Drainage voor Paarden

Manuele Lymfe Drainage voor Paarden

Heb je binnenkort een wedstrijd ? Zit je paard niet lekker in zijn vel ? misschien gaan jullie wel binnenkort verhuizen ? Of heeft  je paard een trap gekregen op het land, tijdens het spelen met zijn vrienden. Staat je paard tijdelijk volledig op boxrust ? Gun je je paard gewoon een heerlijk ontspannen wellnes , omdat hij altijd voor je klaar staat ?

Allemaal redenen dat je paard gebaat is bij een manuele lymfedrainage.

Manuele Lymfe Drainage ( MLD )  is een zachte massage techniek . Het zorgt dat het lymfesysteem optimaal kan werken. Het lymfesysteem zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen en heeft een belangrijke rol in het immuunsysteem . Door de MLD massage verhoog je de afvoer van afvalstoffen en ziekte kiemen . Het kan de afvoercapaciteit zelfs tot 75% verhogen.MLD ondersteunt ook mentaal bij spanning, emoties en traumatische ervaringen. MLD zorgt voor rust, ontspanning , opbouw en herstel in het lichaam.

Wat doet lymfe?

Het lymfevatenstelsel zit door heel het lichaam . De grote lymfevaten lopen ook vrijwel parallel aan de grote bloedvaten.

Via het lymfevocht worden de afvalstoffen getransporteerd naar de lymfeklier . De lymfeklier heeft onder andere als taak :

  • vorming witte bloedlichaampjes
  • functie als filterorgaan
  • inkapselen schadelijke stoffen
  • vorming antilichamen
Paard Manuele Lymfe Drainage

Wist je dat :

  • Lymfe de gewrichten schoonhouden ?
  • Lymfe alles afvoeren wat kapot is ? Eiwitten ,  kapotte of verouderde cellen , oude trauma’s. Zodat het lichaam goed kan herstellen en de voedingsstoffen weer goed opgenomen kunnen worden .
  • Harnachement de stroming van het lymfevocht belemmerd ?
  • Koud afspuiten de stroming van het lymfevocht belemmerd ?
  • Stress een stagnerende werking heeft ?

Wanneer (nog) geen MLD behandeling ?

In sommige gevallen kan het paard niet of niet gelijk behandeld worden . Hier een voorbeeld  van is Einschuss.

Bij einschuss ontstaat vaak koorts en is er een bacterie aanwezig . Dit dient eerst behandeld te worden door de dierenarts. Na overleg met de dierenarts, en de koorts is gezakt kan ik het paard behandelen.

! In het acute stadium van einschuss is het van belang dat de dierenarts zo snel mogelijk wordt ingeschakeld, om de schade te beperken !

Wanneer dan juist wel? https://www.horseflow.nl/wanneer-inzetten/

*Disclaimer: Ik stel geen diagnoses, dit is voorbehouden aan dierenartsen. Overleg met jouw dierenarts is altijd mogelijk. 
Horseflow is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade tijdens en na de behandeling van het paard. Behandelen geschied op risico van de eigenaar.