Hirudo Therapie

Hirudo therapie, ook bekend als bloedzuiger therapie, wordt ingezet bij verschillende aandoeningen bij paarden, waaronder oedemen, peesblessures, zomerexceem, artrose, littekens, hoefbevangenheid en nog vele andere aandoeningen. Deze vorm van therapie kan ontstekingen verminderen, de bloedcirculatie bevorderen en het natuurlijke genezingsproces stimuleren. Daarnaast hebben bloedzuigers ook een bloedverdunnend effect, wat bijdraagt aan een betere doorbloeding van de aangedane weefsels. Bovendien staan ze bekend om hun fibrose oplossend effect, wat kan helpen bij het verminderen van littekenweefsel en het bevorderen van weefselherstel.

Een interessant aspect van hirudo therapie is dat het niet alleen fysiek, maar ook mentaal werkt bij paarden. Het proces van de bloedzuigers die zich vastzuigen en het bloed laten stromen, heeft een kalmerend en ontspannend effect op het paard. Dit aspect van mentaal welzijn draagt bij aan een positief herstel voor het paard.

Door hirudo therapie te combineren met manuele lymfedrainage creëren we een synergetisch effect waardoor beide therapieën elkaar versterken. Doordat de bloedzuigers hun ‘werk’ doen en de lymfe drainage helpt met het opruimen van alle afvalstoffen en verbeteren van de circulatie zien we sneller effect en resultaat dan wanneer ze beide afzonderlijk worden ingezet.

Ook wordt de voeding van jouw paard bekeken , het is altijd een totaalplaatje .

Graag help ik jullie hierbij om tot het beste resultaat te komen.